Magiczna Kraina 100 Jezior

fio-tekst

W 2019 roku prowadzimy  projekt pt: ,,Magiczna Kraina 100 Jezior”  którego głównym celem jest edukacja i rozwój mieszkańców powiatu Międzychodzkiego, Wielkopolski i całej Polski w zakresie poznawania historii olenderskiego regionu, wpływie osadników olenderskich, działań proekologicznych na rzecz regionu, których rezultatem jest zwiększenie ilości inicjatyw oddolnych oraz  wzrost liczby obywateli angażujących się w działania organizacji pozarządowych i inicjatywy lokalne. Poprzez działania chcemy zwiększyc zaangażowanie obywateli w życie publiczne, a zwłaszcza warsztaty i koncerty edukacyjne oraz silnie zaakcentowane wsparcie na rzecz inicjatyw oddolnych pomogą w zwiększeniu ilości inicjatyw oddolnych i wzroście liczny obywateli angażujących się w działania organizacji pozarządowych i inicjatywy lokalne. W czasie trwania projektu odbędą się koncerty na które serdecznie zapraszamy.

W czasie projektu odbędzie się 11 różnych cyklicznych warsztatów, wycieczki edukacyjne, spotkania z podróżnikami. W tym roku odbędą się warsztaty:

• Kulinarne
  • Ekologiczne Kosmetyki
  • Wykłady i wycieczki historyczne
  • Eko Fotografia
  • Malarskie
  • Muzyczne
  • Wykłady i warsztaty ekologiczne prowadzone przez Monike Mrozowską
  • Astronomiczne
  • Przyrodniczo Ornitologiczne
  • Telewizyjno Teatralne – Mieczysław Hryniewicz

Pełen harmonogram warsztatów podany jest w zakładce FIO na stronie fundacji olandia.