17 października 2019

Próba 100 – Seba bez barier

Sebastian Górniak – Próba bicia rekordu świata w nurkowaniu na 100m.

KAŻDA ZŁOTÓWKA MA OGROMNE ZNACZENIE

CEL: 300 000zł

Bez Twojego wsparcia nie uda nam się pobić rekordu świata.

Tytuł: Bijemy rekord

Fundacja Olandia, Prusim 5, 64-420 Kwilcz.

Nr konta: Santander SA: 32 1090 1388 0000 0001 3741 1783

WPŁAĆ:

Organizator: Fundacja Olandia
Partnerzy: Hotel Olandia, Fundacja Balian, Pro Diver
Kontakt: Damian Michałek, tel: 668-021-976, Damian.michalek@olandia.pl
Sebastian Górniak niepełnosprawny, poruszający się na wózku inwalidzkim, reprezentant Polski w rugby na wózkach, rozpoczyna inaugurację przygotowań do bicia rekordu Guinnessa w zejściu pod wodę. Sebastian zamierza przekroczyć 100m Udowadniając, że nawet Kulawy może robić rzeczy ekstremalne. Niepełnosprawności to nie koniec życia, niepełnosprawność to początek nowego życia z niższej perspektywy. Jako absolwent Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu i brązowy medalista Mistrzostw Polski w kick-boxingu snuł wielkie plany związane z tym sportem, lecz jedna chwila spowodowała, że trzeba było zweryfikować plany na życie. Wypadek samochodowy przekreślił jego dotychczasowe plany na zawsze. Pomimo wielu przeciwności, jakie stawiał przed Sebastianem los, nie poddał się.
Prawdopodobnie jako pierwszy na świecie Sebastian jako osoba ‘’Kulawa” nurkował pod lodem w roku 2006, 2010, 2011, a w 2012 roku na akwenie otwartym w Chorwacji na głębokości 68 metrów(prawdopodobnie najgłębsze nurkowanie osoby niepełnosprawnej).
Dzisiaj, po latach może być wzorem do naśladowania, a jego życie jest inspiracja dla innych, których spotkało nieszczęście do walki o dobry nastrój i satysfakcję! Wspierającymi Sebastiana w biciu rekordu są:

Mikołaj Rey – Arystokrata, podróżnik, finalista programu MasterChef, Reporter kulinarny Dzień Dobry TVN.

Erko Jun – bośniacki kulturysta, model fitness, trener personalny oraz zawodnik MMA, walczący dla polskiej organizacji KSW

Partnerami akcji są:

Fundacja Balian, Olandia, Pro Divers, MMA Devil Międzychód.

img-20191010-wa0005

img-20191010-wa0004