7 stycznia 2020

Bal Charytatywny 2020

plakat-ogolny

Szanowni Państwo,

W związku z organizacją Charytatywnego Balu Karnawałowego  Fundacji Olandia chcielibyśmy Państwa zaprosić do udziału.

Podczas Balu, który organizujemy już po raz 9 będziemy zbierać środki na trzecią  edycje programu Wszyscy mamy marzenia.  Zebrane środki będą przekazane na realizacje marzeń osób chorych i z niepełnosprawnością, których rodzin nie stać na  ich spełnienie. Każda osoba ma małe marzenie, które chciałaby spełnić..

Bal odbędzie się 21  lutego 2020 roku w Olandii (Prusim k/Kwilcza).wPodczas Balu planujemy licytacje charytatywne, loterię fantową oraz oczywiście wspaniałą, karnawałową zabawę.

W działania Fundacji angażują się niejednokrotnie znane osoby takie jak Marek Kondrat, Maria Sadowska, Tadeusz Drozda, Mela Koteluk, Mieczysław Hryniewicz, Monika Mrozowska oraz Katarzyna Bujakiewicz, którzy będą nas także wspierać podczas tegorocznej edycji Balu. Jeśli nie możecie Państwo dołączyć do nas osobiście, a chcecie pomóc w naszych działaniach zachęcamy do przekazania przedmiotu, który zostanie zlicytowany podczas tegorocznego balu. Mogą Państwo również dołączyć do grona ambasadorów naszego wydarzenia lub fundacji zapraszamy do kontaktu – Damian Michałek 668-021-976. Będzie nam bardzo miło jeśli się Państwo zdecydujecie!

Kilka słów o Fundacji Olandia.-

Misją działania Fundacji Olandia jest organizacja pomocy na rzecz osób, które z uwagi na swoje dysfunkcje ekonomiczne, społeczne, niepełnosprawność mają utrudniony dostęp do edukacji, kultury, a przede wszystkim leczenia. Staramy się pomóc zarówno dzieciom, jak i osobom dorosłym. Działamy w ramach różnych autorskich programów m.in.: Olenderski Inkubator Artystyczny, Nakręcamy do Działania, Fundacja Olandia Spełnia Marzenia. Organizujemy także liczne warsztaty tematyczne: kulinarne, plastyczne, muzyczne, teatralne, rękodzielnicze, sportowe, które wspomagają rozwój intelektualny oraz edukację każdej grupy społecznej i wiekowej.

Więcej informacji na temat prowadzonych przez Fundację działań można znaleźć na naszej stronie internetowej www.fundacjaolandia.org oraz na profilu FB https://www.facebook.com/FundacjaOlandia/.

Zwracamy się do Państwa o pomoc i wsparcie organizowanego przez nas Charytatywnego Balu Fundacji Olandia 2020r.  Państwa pomoc i wzajemne współdziałanie przyczyni się do zwiększenia liczby spełnionych marzeń.

Fundacja Olandia posiada status Organizacji Pożytku Publicznego. Staramy się poszerzać nasze działania dzięki ofiarności Przyjaciół Fundacji. Każda przekazana darowizna finansowa lub rzeczowa stanowi podstawę do odliczenia jej wartości od Państwa dochodu.

Zachęcamy także do przekazywania 1% Państwa podatku.